Tips om je woning fotoklaar te maken

Less is more

Om je woning fotoklaar te maken geef ik je hierbij een aantal tips en tricks! Potentiële kopers van je woning starten de zoektocht vrijwel altijd online. De foto’s, 360 graden foto’s en de video zijn een belangrijk onderdeel van de woningpresentatie. We gaan er samen voor zorgen dat de kijkers een goede eerste indruk krijgen van jouw woning, vervolgens een afspraak maken en hopelijk uiteindelijk de koper worden van jouw huis! Hieronder mijn tips en tricks om je woning fotoklaar te maken.

Fotoklaar interieur

PERSOONLIJKE SPULLEN

Foto’s, schilderijen en andere persoonlijke spullen wil je niet op de foto, dat mag persoonlijk blijven. Deze mogen tijdelijk worden opgeborgen. Denk ook aan prikborden en asbakken.

De hal kun je fotoklaar maken door je jassen en schoenen uit het zicht te halen.

 

RUIM OP

Voor het maken van de fotopresentatie is een schone en frisse omgeving wel zo fijn. Zorg voor een stofvrije woning, spiegels zonder vingerafdrukken, glimmende badkamer tegels, een schone keuken en gelapte ramen. Vergeet ook niet de kattenbak, krabpaal of de hondenmand uit het zicht te zetten. Haal bijvoorbeeld ook zoveel mogelijk stekkers uit de stopcontacten.

 

fotoklaar maken

BADKAMER

Haal ook hier jouw persoonlijke items uit het zicht. Denk aan tandenborstels, luchtjes, handdoeken, douchespullen en badmatten.
Ook de prullenbakjes en wc borstels mogen opgeborgen worden.

 

KEUKEN

Eigenlijk overal adviseer ik: less is more! Haal het aanrechtblad leeg, ruim keukenspullen en apparaten op. Een koffiezetapparaat of keukenmachine kun je eventueel laten staan. Ook kun je kiezen voor een mooie bos bloemen of vers fruit.

SLAAPKAMER(S)

Op de foto zie je álles. Doordat je veel licht in je foto’s wilt, zal je ook alle oneffenheden zien zoals de kreukels in je beddengoed. Trek het beddengoed strak of strijk voor deze keer je beddengoed.

Zorg ook voor je meest neutrale/ effen beddengoed in het kader van less is more.

 

WERKKAMER

De werkkamer hoeft niet leeg, je mag best zien dat het een werkkamer is. Maar maak wel het bureau leeg, dus geen losse papieren en overmatige snoeren.

Een aanwezige kast oogt rustiger als alles erin recht staat.

FOTOKLAAR!

Vlekjes op de muur, afbladderende verf en losliggende snoeren zijn allemaal voorbeelden van kleine gebreken die afleiden op de fotopresentatie.
Loop jouw huis eens na en kijk welke kleine gebreken je zelf kunt oplossen om je woning echt fotoklaar te maken.

 

CREËER LICHT

Open alle gordijnen, luxaflex, shutters en andere raambekleding! Buitenlicht is altijd prettig en hoe lichter je huis is, hoe groter het lijkt. Misschien houdt een kast het licht tegen, overweeg dan om deze te verplaatsen.
Lampen mogen in eerste instantie uit.

fotoklaar toilet

TOILET

De wc is natuurlijk niet het mooiste plekje om te fotograferen en deze wordt ook niet altijd meegenomen in de woning presentatie.

Toch kun je de ruimte fotoklaar maken door wat kleine aanpassingen.

Haal alle overbodige spullen weg, de handzeep, het kleedje, toiletborstel en doe de wc-bril dicht!

VLOEREN VRIJ

Houdt de vloer zoveel mogelijk leeg! Zet geen spullen op de grond, onder de tafel, in de hoek, naast de bank of onder de kapstok.
Haal badmatjes, kleedjes, etc, weg.

Een lege vloer geeft ruimte.

tuin fotoklaar

TUIN

Zorg ook dat de tuin fotoklaar is. Het gras strak gemaaid, fleurige bloemen in de bakken en dat er gesnoeid is om ruimte en licht te creëren.
Leg de kussens voor het buitenmeubilair ook alvast klaar en zet eventuele vuilnisbakken, gieters, tuinslangen uit het zicht.

Mariastraat interieur

VOORKANT

Vergeet ook de voorkant van jouw woning niet fotoklaar te maken. Vaak wordt het vooraanzicht van de woning als hoofdfoto gekozen dus denk hieraan!
Check je voordeur en tuinpad en haal vuilnisbakken uit het zicht.
Probeer er ook voor te zorgen dat er geen auto’s voor de deur staan.

Kijk ook eens naar andere huizen op FUNDA om inspiratie op te doen!
Of onder het kopje VASTGOED voor foto impressies.

VRAGEN? 

Heb je na het lezen van bovenstaande tips en tricks nog vragen over het fotoklaar maken van je woning? Laat het me dan weten door hieronder een reactie te sturen! Ik reageer z.s.m. 

Veel succes met de voorbereidingen om je woning fotoklaar te maken!